Vilde urter og medister…

Salat af mælkebøtter, te af padderokke og brændenældesuppe har aldrig rigtig været min kop te. Det har altid fået mig til at tænke, at der er en god grund til at vi har civiliseret og "kulinariseret" de vilde urter.
Iceberg er bedre end mælkebøtte, rigtig sort te bedre end padderokke og spinat er nemmere at have med at gøre end brændenælder.

Det var sådan jeg havde det ind til i tirsdags, hvor vi var en lille flok fra Madakademiet der tog til Dragør for med specialist i vilde urter - Søren Espersen (der blandt andet plukker vilde urter til noma) - skulle plukke vilde urter til Politikens medisterpølseevent på rådspladsen d. 1. juni.
Søren Espersen præsenterede os for nogle fantastisk velsmagende og spændende vilde planter, som der oven i købet var et helt hav af. De to urter der gjorde størst indtryk på mig var strandmælden og strandkarsen.
Vi skulle plukke 30 kg af hver - og for blot 8 mennesker tog det under en time. Jeg fik taget en stor håndfuld af hver af de to urter med til mit eget køkken og kan anbefale - Pasta med strandmælde. Strandmælden skylles grundigt og deles en enkelt gang. Både blade og stilke kan spises og smager nærmest som spinat. Svits strandmælde, med et bundt forårsløg eller to og et par fed hvidløg i olivenolie og vend det med en gang båndpaste og rigelig revet parmesan - eller grana.
En af eleverne mente, at strandkarsen smagte som en mellemting mellem rucola, wasabi og fiskesennep? Det var en rammende beskrivelse. Den er drøj i brug fordi den er så stærk. Jeg blendede den i foodprocessoren og piskede en koldpresset rapsolie i. Wupti - en stærk grøn salsa, der både kan give pastaen eller de nye kartofler et lille pift, og også er fint i stedet for sennep til grillpølsen.
I følge Søren Espersen kan man vende tilbage og plukke samme sted efter ca. 14 dage. En herlig måde at have køkkenhave på...

Onsdag d. juni kan du kigge forbi Rådhuspladsen og selv smage de vilde urter - når Damnarks medisterforning i samarbejde med Claus Meyer steger 2 km. medisterpølse. Det bliver lækkert - og helt sikert anderledes end den medisterpølse du kender hjemme fra mormor.Kommentarer

Dine oplysninger

Kommentarer
  1. Husk mine personlige oplysninger
  2. Underret mig om opfølgende kommentarer


Få mere info om, hvad der sker på Madakademiet, invitationer til events, opskrifter og lign. - meld dig til vores nyhedsbrev, der udkommer 4-6 gange årligt.